maandag 14 december 2009

Stadscomedian Almere?

Stichting Open Podium Almere (OPA)gaat in januari én in februari 2010 op zoek naar een echte 'stadscomedian': iemand die door middel van kleinkunst en cabaret het wel en wee van de stad volgt en een echte spiegel van de samenleving zal presenteren.

Deze stadscomedian zal vanaf februari 2010 naast een eigen website en column, maandelijks een vaste plaats krijgen in de programmering van OPA (tot en met oktober 2010).
Daarna zal hij of zij met een professionele regisseur werken aan een eigen Almeerse oudejaarsconference, die deels bestaat uit het materiaal van de voorafgaande maanden.
De OPA-avonden zijn daarmee echte try-outs om ervaring op te doen!

Verkiezing en aanmelding Stadscomedian Almere
Tijdens de OPA-avonden van 30 januari en 20 februari 2010 kunnen de nieuwe stadscomedians hun talent laten zien.

De aspirant-stadscomedians mogen in hun strijd om de titel alle theaterdisciplines en middelen gebruiken om hun visie over het almeerse leven van alledag te illustreren: teksten, liederen, gedichten, monologen, dialogen, vrije improvisaties met stand-up comedy-elementen, etc.

De jury zal vooral letten op:
- originaliteit
- diversiteit en hoeveelheid aan onderwerpen de veelzijdigheid van de performer als het gaat om het aanwenden van verschillende theatrale vormen
- 'eigen gezicht' in vorm en inhoud
- de mate van lef in de keuze van onderwerpen en het ventileren van meningen

Ben je tussen de 19 en 86 jaar en is de rol van Stadscomedian Almere jou op je lijf geschreven? Geef je dan nu op voor één van de voorrondes! Iedereen is welkom: amateur, semi-professioneel of mensen die zich al professioneel in het vak bevinden. Voor inschrijvingen en informatie bezoek je de website: www.stadscomedian.nl

Geen opmerkingen: