zaterdag 4 juli 2009

Guusje Ter Horst . Let toch op wat je zegt.....

In het weekblad Vrij Nederland deze week zei Ter Horst te hopen op een tegenbeweging tegen Wilders van 'weldenkende en wellevende mensen'.

http://www.nu.nl/algemeen/2035469/wilders-hekelt-oproep-tot-opstand-tegen-hem.html

Nou heb ik als Amsterdamse mevrouw Guusje flink hoog zitten. Dus als Guusje oproept tot een tegenbeweging, dan ben ik best bereid om in beweging te komen. Dat is het punt niet. Maar je zou toch wensen dat de bewindsmensen van de eens zo machtige PvdA een tandje minder wanhopig zouden reageren op onze Geert. Hopen! Dat staat niet goed hoor! Bij het CDA noemen ze dat bidden. Dat staat een stuk beter. Een tegenbeweging? Dat is een erkenning van Geert als zijnde de leider van een beweging, terwijl hij hooguit het symptoom is van een ver gevorderde integratie. En wat bedoel je met "weldenkende en wellevende mensen"? Zijn de Geert stemmers dom en dood? Graag reken ik mezelf tot het weldenkend en wellevend smaldeel van de samenleving met erkenning van Guusje. Wie wil er nou niet weldenkend en wellevend zijn!

Krijg ik Guusje aan de lijn. "Maar Merel wat moet ik dan doen met Geert". Ze smeekte en daar kan ik niet tegen dus zei ik: "Je moet oproepen dat mensen hem niet meer moeten stigmatiseren. Lachen!!! Alsof jij daar overgaat!!! Geef Geert complimenten. Roep hem uit tot politicus van het jaar. Toost op zijn succes. Geweldig Geert! Wat een prestatie. Waren er maar meer zoals jij. Jij zegt tenminste wat je denkt. Laat hem langzaam stikken in een knuffel cordon humanitair. Wat dacht je van de volgende one-liner: "Geert is geweldig. Hij signaleert de problemen die wij oplossen!"

Tenminste als je bang van hem bent. Anders laat je hem gewoon zitten en ga je zonder te mokken gewoon aan het werk met het oplossen van de problemen die hij signaleert, of toon je aan dat hij dingen verzint.

Dat is je werk. Dat is wat jij moet doen Geertje. Niet oproepen te hopen dat andere mensen wel kunnen doen wat jij niet kan.

Maar nooit, nooit laten zien dat je bang bent. Over tien jaar zal de zwevende kiezer weer op een ander prethoofd kiezen die denkt macht te kunnen vergaren door zich een bepaald ongenoegen eigen te maken. En dat prethoofd zal daarna, net als Geert, opgeslokt zal worden door dat fantastische systeem dat democratie heet. Geloof in democratie en stop met hopen.

Geen opmerkingen: