woensdag 22 april 2009

Jonge somalische kaper krijgt levenslang.

De jonge Somalische kaper loopt de kans op levenslange opsluiting zie ik net op het journaal. Dit is weer echt ouderwets. Dit soort dingen geven mij het gevoel dat ik in de middeleeuwen leef. Waarom hangen we hem niet aan de galg als afschrikwekkend voorbeeld.

Tis een mooie jongen. Een waardevol mens in vreselijke omstandigheden. Hij is een kaper. Dat was in vroeger tijden een eerzaam beroep met een vakbond. De VOC. Kapen? Wij deden niets anders. We hebben dat hele continent leeggeroofd. Geweldige tijd. Wij denken er graag met enige weemoed aan terug. Waar is die tijd gebleven?

Zelfs de mensen hebben we ingeladen en naar Amerika verscheept. En een afstammeling van die mensen die wij als handelswaar inlaadde en verscheepte is nu president van dat land. Tijden zijn veranderd maar nog steeds willen we zwarten die zich vergaloperen aan ons eigen stuitende gedrag het liefst straffen alsof we de engel der gerechtigheid en wrake zijn.

Maar ik dwaal af. Natuurlijk moet je deze jongen niet opsluiten. Je moet hem een opleiding geven van 10 jaar en een plaats in een programma dat uitlegt dat kapen niet de juiste manier is en hem dan weer terug naar Somaliƫ sturen.

Als die kapers horen dat die jongen, geld, vrouwen, een opleiding en status heeft verkregen in de verenigde staten zullen zij bij de eerst volgende marine boot die zich aan dient massaal overgeven en vragen waar ze zich kunnen inschrijven voor de cursus.

Help ze. Het zijn ondernemende gasten ze hebben gewoon een advocaat nodig.

Geen opmerkingen: