zaterdag 4 september 2010

Wilders: Hoe is het in godsnaam mogelijk dat me dit uit handen is geglipt.

Het was de bedoeling, en zo stonden de stukken ook op het bord, het was in drie zetten schaakmat, dat die vermaledijde christendemocraten naar de rechtse pijpen van Geert zouden gaan dansen. Het pluchegeile CDA zou gaan regeren en elke keer als het hem niet beviel, zou hij dreigen de gedoogsteun in te trekken. Geert Wilders, de macht achter de macht. Eindelijk de touwtjes in handen. Het was hem gelukt!!!

Maar toch wist het CDA er voor te zorgen dat in de laatste week van de mislukte formatie het niet ging om de PVV of de VVD (remember de VVD de grootste partij van het land!) het ging over het CDA. Het CDA regeerde het nieuws als een Geert in zijn beste dagen. Het CDA bleek een geweten te hebben. Het CDA bleek een "partij". Dus niet zoals de PVV een leider met volgelingen. 

Dus jij bent helemaal niet de leider van je Partij Maxime!  Nee Geert, Ik ben de voorzitter van de fractie. Ik ben niet de totalitaire leider die jij bent. Op beschaafde wijze intrigeren, imponeren en intimideren wij. Wij gebruiken geen messen en hakbijlen en we houden ons aan de grondwet.

Ah, heb je die vreselijke grondwet weer. Die zat Geert al vaker dwars!
Geef Geert een driekwart meerderheid en je bent van die grondwet af.
Dat verzeker ik u. Wat moet je ook met zo'n ding. Zit alleen maar in de weg.

De zwakheid van het CDA beangstigd Geert. Hij eist kracht van het CDA omdat hij zelf niet over wil komen als iemand ie genoegen neemt met het gewapper van het CDA. En hij heeft ook geen keus.
Het CDA moet strak in de gelederen zitten zodat HIJ kan gaan wapperen. Het was ZIJN plan het politiek landschap te ontregelen met gewapper en nou is het CDA hem voor.

(Look he's coming through the door!)
Brilliant!!!
(He didn't even open them)

Een absolute les in machtspolitiek. Als je doet wat de ander van plan is, maar dan eerder, is je tegenstander zijn strategie kwijt en reageert hij als een kip zonder kop. En nu zit Geert zit thuis en kijkt naar het schaakbord waar zijn koning inmiddels een epileptische aanval heeft gekregen en is omgevallen.

Dit is dus de manier waarop de "machten die zijn" omgaan met de macht die komt.

Uitgedacht door de heer R.Lubbers en mijn prachtige Koningin voor wie ik hier graag even het volkslied wil zingen. Lang leve de Koningin. Wat een top wijf!

En het CDA heeft geen haast he.  Want hoe langer het duurt. Des te langer regeren ze (demisionair) door.

Job, observeer en leer en neem de volgende keer dat je naar de Koning gaat een enorme bos bloemen voor der mee, met een kaartje met daarop. Bedankt, lieve Oma. Bedankt voor alles! Daar is ze echt gevoelig voor.

Geen opmerkingen: